επιστροφή
Main_page
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ No13 Ιανουάριος 2018
02/02/2018

 


Τοποθέτηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, κατά τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής

“Η χρονιά που έκλεισε, το 2017, συμπίπτει σχεδόν με το μέσο της θητείας της δημοτικής αρχής και για το λόγο αυτό ο απολογισμός των πεπραγμένων μας έχει ιδιαίτερη σημασία.

Υπήρξε μία χρονιά σταθμός για τη δημοτική αρχή, που πέτυχε σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου μας πολύ σημαντικά πράγματα σε όλους τους τομείς.

Στον τομέα των υποδομών ιδιαίτερα, υπερβαίνουν τα 60 εκ. ευρώ τα κονδύλια, που εξασφαλίσαμε κυρίως από ευρωπαϊκά προγράμματα μέσα στο 2017, μεταξύ των οποίων και αυτό των 8 νέων σχολικών μονάδων και του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, πέτυχαμε την ένταξη σε πρόγραμμα της κατασκευής του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Στερεών Αποβλήτων, ξεκινήσαμε μεγάλα έργα, όπως η ανάπλαση της παραλίας της Ν. Χώρας και το πάρκο της Αμπεριάς, ολοκληρώθηκαν σημαντικά συνεχιζόμενα έργα..... περισσότερα


Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον Υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη

Γόνιμη συνεργασία για σημαντικά ζητήματα του Δήμου είχαν την Τρίτη 16/1/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, και ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ο κ. Βάμβουκας παρέδωσε στον Υπουργό Εσωτερικών έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου αναφορικά με τις σημαντικές ζημιές, που προκλήθηκαν στις υποδομές του Δήμου από τις πρόσφατες πλημμύρες και ζήτησε την οικονομική συνδρομή του Υπουργείου για την αντιμετώπισή τους. Ο κ. Σκουρλέτης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου Χανίων για το οποίο, όπως ανέφερε, θα ληφθεί σχετική απόφαση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων και άμεσης πρόσληψης επιστημονικού κυρίως προσωπικού στους Δήμους....περισσότερα


Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρ. Λαμπρίδη

Τη διαβεβαίωση ότι θα εκδοθεί άμεσα ερμηνευτική εγκύκλιος, για τις περιπτώσεις λιμένων, που υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες σκιαδίων πριν την ψήφιση του Νόμου 4504/2017, αυτές έχουν άμεση εφαρμογή, διατύπωσε την Πέμπτη 18/1/2018, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, κατά τη συνάντηση, που είχε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν η Βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο Δήμαρχος Χανίων παρατήρησε ότι ο πρόσφατα ψηφισμένος Ν.4504/29-11-2017 με το άρθρο 96 αναστέλλει.....περισσότερα


Θετικό το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για τη χρηματοδότηση έργων του Δήμου Χανίων

Τη διαβεβαίωση ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων βρίσκεται στη διάθεση του Δήμου Χανίων για τη χρηματοδότηση έργων, καθώς και τη δέσμευση για τη θετική ανταπόκριση του Ταμείου ως προς τις ανάγκες χρηματοδότησης του σημαντικού έργου της ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς, εφόσον διατυπωθεί επισήμως σχετικό αίτημα, έλαβε την Τρίτη 16/1/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη συνάντηση, που είχε με τον Πρόεδρο του Ταμείου, Κων/νο Βαρλαμίτη.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης του Δήμου Χανίων με ευνοϊκούς όρους αναφορικά με έργα, που αφορούν κυρίως δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικούς, αγροτική οδοποιία, κ.λ.π., τα οποία θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.... περισσότερα


Συνάντηση Δήμου Χανίων με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Με επίκεντρο το μεταναστευτικό ζήτημα, πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 2018 συνάντηση μεταξύ του Δήμου Χανίων και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) – της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση στα γραφεία του δήμου. Εκπρόσωποι του ΔΟΜ συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Χανίων, κύριο Αναστάσιο Βάμβουκα και μεταξύ άλλων συζήτησαν για τις δράσεις του Γραφείου Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ο Δήμος Χανίων ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του ΔΟΜ για συνεργασία προς όφελος των μεταναστών και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων του Δήμου.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση συνεχίζει και δηλώνει το «παρών» σε όλα τα μεγάλα μεταναστευτικά γεγονότα στην Κρήτη, όπως οι ...... περισσότερα


Συνάντηση Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα με Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων κα. Ελένη Παπαδοπούλου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2018 στο Δημαρχείο Χανίων μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων κα. Ελένης Παπαδοπούλου για θέματα που αφορούν το Δήμο Χανίων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν στελέχη του Δήμου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, σε συνέχεια της σύσκεψης μεταξύ του μελετητή του έργου της ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς και των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.

Συμφωνήθηκαν οι κεντρικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η μελέτη του περιβάλλοντος χώρου που θα εκπονηθεί από το Δήμο Χανίων, καθώς η προηγούμενη μελέτη δεν είχε εγκριθεί από το Κ.Α.Σ. Η μελέτη θα εκπονηθεί σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων έτσι ώστε να συνάδει και να αναδεικνύει το σημαντικό μνημείο της...περισσότερα


Σε κλίμα συγκίνησης η τιμητική εκδήλωση για τον Χρήστο (Τάκη) Χουλιόπουλο από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ

Σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.) η εκδήλωση, που διοργάνωσαν προς τιμή του Χρήστου (Τάκη) Χουλιόπουλου ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. 

“Ο Δήμος μας διοργανώνει την αποψινή σεμνή τελετή ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της πολύπλευρης και πολύτιμης προσφοράς του εκλεκτού συμπολίτη μας, Τάκη Χουλιόπουλου, στην κοινωνία των Χανίων”, τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, αναφέροντας ενδεικτικά τους τομείς από τους οποίους προσέφερε τις υπηρεσίες του ο τιμώμενος.

“Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας με την υπ΄ αριθμ. 21/2018 ομόφωνη Απόφαση, που λάβαμε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, να αποδώσουμε..... περισσότερα


Σπουδαία χρονιά για τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Χανίων το 2017

Η ενίσχυση της αναγνωσιμότητας, η αύξηση της επισκεψιμότητας και του δανεισμού, η τόνωση της εθελοντικής συμμετοχής και προσφοράς και συγχρόνως η αναβάθμιση και η εξέλιξη των ίδιων των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων περιλαμβάνονται στους στόχους, που επιτεύχθηκαν κατά το 2017.

Ειδικότερα, στον θετικό αυτό απολογισμό συνέβαλαν μεταξύ άλλων η άρτια βιβλιοθηκονομική οργάνωση των Βιβλιοθηκών, η ανακαίνιση των χώρων τους, η διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων για παιδιά και ενήλικες, σεμιναρίων, οι Λέσχες Ανάγνωσης, οι συνεργασίες με πολιτιστικούς Φορείς, Ιδρύματα, Σχολεία, κ.α.

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων σε αριθμούς:

Το 2017 στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων εγγράφηκαν 1.542 νέα μέλη, ενώ το σύνολο των χρηστών - αναγνωστών, που τις χρησιμοποίησαν, έφθασε τις.....περισσότερα


Συνεχίζεται το πρόγραμμα “Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων”: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π) του Δήμου Χανίων συνεχίζει το πρόγραμμα “Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων” για την περίοδο Φεβρουάριος - Μάιος 2018.

Στην έντονη «κοινωνική ανάγκη» των ημερών, που διανύουμε, ο θεσμός της εκπαίδευσης της οικογένειας έρχεται να καλύψει αυτήν την ανασφάλεια, βοηθώντας τους γονείς, ώστε:

Να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια.

  • Να αντιληφθούν τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών τους, αποδεχόμενοι τις δυνατότητες και τις ...... περισσότερα


Τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων

Τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ Μανώλη Γιαννούλη και τον Έφορο κ Κατάκη Δημήτριο, την Παρασκευή 12/1/2018.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν θέματα που αφορούν τον Δήμο Χανίων εν όψει και της νέας τουριστικής περιόδου. Ο Δήμαρχος Χανίων είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους εκπροσώπους του φορέα για την υλοποίηση του σχεδιασμού του Δήμου όσον αφορά τις υποδομές του Δήμου που αναβαθμίζουν τον δήμο μας και στον Τουριστικό τομέα. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο άνοιγμα της πόλης δυτικά με την ανάπλαση του παραλιακου μετώπου της Νέας Χώρας και την συνέχεια που θα δοθεί με τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο που θα φθάνει στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, στην ανάπλαση  πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης και την δημιουργία ποδηλατοδρόμων, την αναβάθμιση των σημείων εισόδου προς την πόλη, την πλατεία της ...... περισσότερα


Συμμετοχή Δήμου Χανίων στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου ERMIS-Floods στη Λευκωσία

Με τη συμμετοχή Δήμων, Δομών & Υπηρεσιών υπεύθυνων για την ασφάλεια των πολιτών, εμπειρογνωμόνων στο χώρο της πλημμύρας και ερευνητών, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συζήτηση του έργου ERMIS-Floods, στο Ινστιτούτο Κύπρου.

Μέσω του ERMIS-Floods σχεδιάζεται μια Δημόσια Διαδικτυακή Υπηρεσία Πληροφόρησης για την Αντιμετώπιση και Διαχείριση Πλημμυρών και άλλων Περιβαλλοντικών Κινδύνων. Κλιματική αλλαγή και ανθρώπινες δραστηριότητες αυξάνουν και τις πιθανότητες και τις επιπτώσεις φυσικών φαινομένων που προκαλούν θανάτους, μετακινήσεις πληθυσμών και μεγάλες ζημιές στο περιβάλλον και την οικονομία.

Στο ERMIS-Floods θα αναπτυχθεί σύστημα πληροφόρησης για φυσικούς κινδύνους με εστίαση στις πλημμύρες. Αξιοποιώντας ψηφιακή χαρτογραφική πληροφορία, υπολογιστικά μοντέλα εκτίμησης κινδύνου, το ERMIS-Floods θα συνιστά ενιαία ...... περισσότερα