επιστροφή
Main_page
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ No1 Ιανουάριος 2017
02/02/2019

Αγαπητοί φίλοι,

Το ενημερωτικό δελτίο, που μόλις λάβατε στο email σας, σκοπό έχει να σας πληροφορήσει για το έργο και τις δραστηριότητες του Δήμου μας. Στις αρχές κάθε μήνα θα σας αποστέλλουμε μια συνολική καταγραφή των σημαντικότερων δράσεων και έργων, που υλοποιούνται στο Δήμο Χανίων. Με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε τη διαδραστική επικοινωνία μας και φυσικά παρέχουμε την απαραίτητη πληροφόρηση για ό,τι συμβαίνει στο Δήμο.

Με εκτίμηση,


Ο Δήμαρχος Χανίων

Τάσος Βάμβουκας


 

Ο Δήμος Χανίων διεκδικεί με αξιώσεις την υλοποίηση του σχεδίου Β.Α.Α., ύψους έως 10 εκ. €

Τα συγχαρητήρια της εξέφρασε την Πέμπτη 12/1/2017, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Κασωτάκη, προς τη δημοτική αρχή αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Χανίων για την πληρότητα της πρότασης “Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) Δήμου Χανίων”, στο πλαίσιο τεχνικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων.

περισσότερα


Αναβάθμιση του δημοτικού, κοινόχρηστου χώρου, επί της Γιαμπουδάκη

Στην ανάπλαση του πάρκου επί της οδού Γιαμπουδάκη, ενός δημόσιου αστικού χώρου πρασίνου, έκτασης 2.784,00 m2,με την ανάδειξη των σημαντικών ποιοτικών χαρακτηριστικών, που διαθέτει, και την ταυτόχρονη διεύρυνση της χρήσης του από όλες τις ομάδες των κατοίκων και των διερχομένων, προχωρά ο Δήμος Χανίων, όπως επισημάνθηκε κατά την εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης για την ανάπλαση του εν λόγω πάρκου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων.
“Προχωράμε τόσο στη λειτουργική όσο και στην αισθητική αναβάθμισή του συγκεκριμένου δημοτικού, κοινόχρηστου χώρου, επί της οδού Γιαμπουδάκη, ο οποίος αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή. ...περισσότερα


Ανακαίνιση Α΄ Βρεφικού Σταθμού Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων

Ο Όμιλος “Fourlis – IKEA” ενέταξε στο πρόγραμμα “Σταθμοί χαράς 2016” τον Α΄ Βρεφικό Σταθμό Χανίων του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.), που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Χώρας.

Έτσι λοιπόν, εθελοντές από τα καταστήματα ΙΚΕΑ Χανίων και Αθηνών προσέφεραν πρόσφατα για ένα διήμερο προσωπική εργασία μαζί με το προσωπικό του Σταθμού και ο χώρος ανακαινίσθηκε, χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο ένα ευχάριστο περιβάλλον στους μικρούς φιλοξενούμενους του.

περισσότερα


Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Στολίδι για τον Δήμο Χανίων η Δ.Ε.Υ.Α.Χ."

“Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. θα πρέπει να εξακολουθήσει να προσφέρει όλο και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους δημότες μας, ενώ επιδίωξη μας ως δημοτική αρχή είναι αυτές οι υπηρεσίες να γίνονται όλο και πιο φθηνές. Ο τρόπος λειτουργίας της συγκεκριμένης Επιχείρησης είναι υποδειγματικός σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Επιχειρήσεις παροχής νερού, στοχεύουμε μάλιστα αυτή τη λειτουργία να την κάνουμε ακόμη καλύτερη”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 12/1/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο της συνάντησης, που είχε στο κτίριο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., στις Μουρνιές, με τα μέλη της διοίκησης, της διεύθυνσης και τους εργαζομένους της Επιχείρησης, στους οποίους έδωσε τα εύσημα για το σημαντικό έργο, που επιτελείται από την Επιχείρηση. περισσότερα


Nέα προγράμματα γυμναστικής για ιδρύματα και φορείς από το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων

Τα προγράμματα άσκησης στο της πλαίσιο κοινωνικής μέριμνας έχουν ξεκινήσει ήδη και κάποια άλλα θα ξεκινήσουν άμεσα από το Δήμο Χανίων, δίνοντας προτεραιότητα σε ιδρύματα, με στόχο την άσκηση, την ενίσχυση της φυσικής κατάστασης και την τόνωση της ψυχικής υγείας.

Σε συνέχεια των προγραμμάτων άσκησης που ήδη λειτουργούν στις εγκαταστάσεις του Δήμου Χανίων, δίνεται η ευκαιρία άθλησης σε όλους τους δημότες, όλων των ηλικιών και κοινωνικών ομάδων, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και κινητοποίησης της τοπικής αθλητικής κοινωνίας.

περισσότερα


Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στη θέση Πύργος του Οικισμού Περιβολίων

Η εξυγίανση και η ανάπλαση του ευρύτερου χώρου της συνοικίας του Πύργου στον οικισμό Περιβολίων της Δ.Ε. Θερίσου είναι ο βασικός άξονας της μελέτης, που παρουσιάστηκε στον πλαίσιο ειδικής σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γεώργιος Ξανθουδάκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τις Δημοτικές Ενότητες, Νεκτάριος Αλεξανδράκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, επισημάνθηκε ότι οι παρεμβάσεις θα επεκταθούν στο εσωτερικό και τις παρυφές της συνοικίας, επιτυγχάνοντας έτσι μια συνολική αναβάθμιση.
περισσότερα


Σύσκεψη για την ισόρροπη κατανομή των μαθητών στο Δημαρχείο Χανίων

Η ισόρροπη κατανομή του αριθμού των μαθητών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων και η εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, προκειμένου να βελτιωθούν οι υφιστάμενες συνθήκες στέγασης των παιδιών στις σχολικές μονάδες και ιδιαίτερα σε αυτές, που αντιμετωπίζουν χρόνια ζητήματα, βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/1/2017, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Τεχνικών Έργων, Γεώργιος Ξανθουδάκης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ... περισσότερα


 

Ενεργοποίηση μικτού κλιμακίου Δ.Ε.Υ.Α.Χ. & Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου για βελτίωση οδικού δικτύου

Μικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων ενεργοποιείται άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα και οι λακκούβες, που έχουν προκύψει στο οδικό δίκτυο σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων, έπειτα και από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή μας.
Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 23/1/2017, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, στο Δημαρχείο, θα γίνει καταγραφή των περιπτώσεων, που απαιτείται άμεση παρέμβαση από πλευράς του Δήμου, ενώ θα καταγραφούν και τα σημεία αρμοδιότητας της Περιφέρειας, προκειμένου να ζητηθεί από μέρους της η διόρθωση της υφιστάμενης κατάστασης. περισσότερα


Παρουσίαση του προορισμού των Χανίων στο τουριστικό Φόρουμ στη Λευκωσία

Στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον και εξαιρετικά χρήσιμο για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού Φόρουμ, με θέμα: “Ο ρόλος των τοπικών αρχών στην υπηρεσία του τουρισμού”, που διοργάνωσε στη Λευκωσία η Ο.Ε.Β. (Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων) και ο Σ.Τ.Ε.Κ. (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου), συμμετείχε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ, στο οποίο υπήρξε υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση, καθώς παρέστησαν μεταξύ άλλων ομιλητές διεθνούς κύρους, Δήμαρχοι τουριστικών περιοχών της Ελλάδας και της Κύπρου, τοπικοί φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού, παρουσιάστηκαν παραδείγματα και καλές πρακτικές περιοχών,...περισσότερα


Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με Δήμαρχο Λευκωσίας, Κ. Γιωρκάτζη

Με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 25/1/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο της παραμονής του στην Κύπρο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Λευκωσίας, συζητήθηκε η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των δύο Δήμων στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού. Επίσης, έγινε αναφορά σε κοινό πρόγραμμα, που πρόσφατα ολοκλήρωσαν οι δύο Δήμοι, καθώς και σε άλλα προγράμματα, που ο Δήμος Χανίων διεκδικεί από κοινού με Δήμους της Κύπρου.
περισσότερα


Οι 244 θέσεις εργασίες στον Δήμο Χανίων, μέσω του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού καλεί τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού σε δημόσια πρόσκληση (Νο 1/2017), που αφορά στη δημιουργία 24.251 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε 274 Δήμους της χώρας. Η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 24/01/2017, και λήγει την Παρασκευή 03/02/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή.

περισσότερα