main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/09/2021, Σε αγιασμούς σχολείων ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης: «Τα σχολεία του Δήμου μας, απέκτησαν τη λειτουργία και την εικόνα που αξίζει στους μαθητές μας»

Στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, σε σχολεία του Δήμου Χανίων, βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Σημανδηράκης παρέστη στους αγιασμούς των σχολικών μονάδων του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων στον Κουμπέ, στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων στο κέντρο της πόλης, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, στο Γυμνάσιο Σούδας και στο 1ο-3ο Ειδικό Σχολείο Χανίων στον Άη Γιάννη.

Ο Δήμαρχος Χανίων, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πρόεδρο της Β’/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, Αντώνη Ι. Βαρδάκη, τον Πρόεδρο της Α’/θμιας Σχολικής Επιτροπής, Νίκο Βλαζάκη, καθώς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, συνομίλησε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ τόνισε τις εντατικές και εκτεταμένες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, συντήρησης και αισθητικής ανασυγκρότησης που έχουν γίνει στα περισσότερα σχολικά κτίρια των Χανίων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «ως Δήμος Χανίων είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, για τις παρεμβάσεις και την εικόνα έχουν τα σχολεία μας φέτος. Παρεμβάσεις που δεν είχαν γίνει ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, τόσες πολλές και στοχευμένες».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, είναι τα σχολικά συγκροτήματα στον Κουμπέ, την Αμπεριά, τη Σούδα, το 2ο ΕΠΑΛ (πρώην Δαίδαλος), που έχουν σχεδόν ανακατασκευαστεί από την αρχή και έχουν θωρακιστεί ενεργειακά, καθώς και δεκάδες άλλα που συντηρήθηκαν, θωρακίστηκαν και απέκτησαν χρώμα στον εσωτερικό και εξωτερικό τους. «Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και με την Α'/θμια και Β’/θμια Σχολική Επιτροπή, φροντίζουμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, θα έχουμε καταφέρει όλα τα σχολεία του Δήμου Χανίων να έχουν την εικόνα και τη λειτουργία που πραγματικά αξίζουν στους μαθητές μας», συμπλήρωσε ο κ. Σημανδηράκης.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος, Αντώνης Βαρδάκης τόνισε: «Βρισκόμαστε στο 80% της διεκπεραίωσης των εργασιών στα τρία από τα τέσσερα σχολικά συγκροτήματα, στην Αμπεριά θα διεκπεραιωθεί όλο το έργο μέχρι το τέλος του 2022, Δεκέμβριο του '22. Πάνω από 10 δημοτικά και νηπιαγωγεία και έχουμε προχωρήσει και έχουμε ολοκληρώσει την αντικατάσταση στέγης».

Παράλληλα, ο κ. Βαρδάκης σημείωσε πως «στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση όλων αυτών των χωρών. Να μπορέσουμε να έχουμε χώρους τους οποίους θα εκμεταλλεύονται και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, θα κάνουν ένα άρτιο και σωστό μάθημα».

Οι εικόνες που αντίκρυσαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί από τους εξωτερικούς χώρους σχολείων τους, σχολιάστηκαν ιδιαιτέρως θετικά, ενώ απευθύνθηκαν και ευχαριστίες για τις εργασίες που πραγματοποίησαν τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Χανίων.

p1

p2

p3

p4

p5

p6

p7

p8

p9

p10

p11

p12

#Ανακοίνωση,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Παιδεία-Δια Βίου Μάθηση,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 24/09/2021
Πολιτιστικό Καλοκαίρι “Χανιά 2021”: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Χανίων από τις 20 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2021
«Πορείες Λαβυρίνθου»: Εγκατάσταση στον Προμαχώνα Σαν Σαλβαδόρ για την τέχνη, την παιδεία & τη βιώσιμη κινητικότητα, από 21 έως 24/9
Προβολή της ταινίας «THE FATHER» («Ο Πατέρας»): Στις 21/9 -Παγκόσμια ημέρα νόσου Alzheimer- στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ»
«Κόσμος Σε Κίνηση»: Συμμετοχή Δήμου Χανίων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου
Εκδήλωση μνήμης και παρουσίαση βιβλίου για το ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειον»: Στις 20/09/2021
Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και τον Σύλλογο «Ορίζοντα»
Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου η αδελφοποίηση του Δήμου Χανίων με τον Δήμο του Ταρπον Σπρινγκς των Η.Π.Α.
Μια ανάσα πριν το 5ο φεστιβάλ Chaniartoon
Η «11χρονη αρχαία Αθηναία» Μύρτιδα στα Χανιά - Έκθεση: «ΜΥΡΤΙΣ - Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», στον χώρο του Γιαλί Τζαμί