18/2/2016, Τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Δήμων ζητά ο Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας. Τοποθέτηση στην εκδήλωση απολογισμού του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου
“Η Δια Βίου Μάθηση αποτελεί πλέον στάση ζωής με πολλαπλές επιλογές και ανοιχτές διαδρομές. Ο Δήμος Χανίων στηρίζοντας τη λειτουργία και τις δράσεις του Γραφείου Δια Βίου Μάθησης, ήδη από το 2012 οπότε και υπεγράφη η σχετική προγραμματική σύμβαση, επιδιώκει την προώθηση της διαρκούς εκπαίδευσης των κατοίκων του”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε την Τετάρτη 17/2/2016 ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με θέμα: “Απολογισμός του έργου του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων & των προγραμμάτων “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” και “ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ”, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.).
Ο Δήμαρχος Χανίων μάλιστα τοποθετήθηκε υπέρ της συνέχισης των συγκεκριμένων προγραμμάτων, τονίζοντας ότι πρέπει να τα διαφυλάξουμε, να τα συνεχίσουμε και να τα βελτιώσουμε. “Ήταν πολυπληθές το κοινό, που συμμετείχε και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Ενώνουμε τις φωνές μας με αυτούς, που θέλουν τη συνέχιση τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, γνωστοποιώντας ότι θ' απευθυνθεί στο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, για τη συνέχιση των προγραμμάτων.
“Πρόταση μιας άλλης ζωής, εφόδιο επαγγελματικό, δρόμοι για ομαδικότητα, μονοπάτι γνώσης, που οδηγεί στην ελευθερία, ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, διαφορετικές επιλογές αλλά με κοινό παρονομαστή: της ανακάλυψη της ανάγκης και της χαράς της γνώσης. Η πολιτεία πρέπει να πάρει τα μηνύματα. Απαιτείται συνέχιση, εμπλουτισμός κι ενδυνάμωση των προγραμμάτων. Τα χρειαζόμαστε. Οι πόλεις, που μαθαίνουν πραγματοποιούν το όνειρο των ενεργών και συμμετοχικών δημοκρατιών”, τόνισε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης, Βαρβάρα Περράκη.
Σημειώνεται ότι από το 2013, οπότε και ξεκίνησαν τα προγράμματα στον Δήμο Χανίων, υπεβλήθησαν περισσότερες από 3.000 αιτήσεις για την παρακολούθηση τους και υλοποιήθηκαν 80 προγράμματα (τουρισμός, παραγωγή, μεταποίηση, χειροτεχνία, γυναικεία επιχειρηματικότητα, κ.ά.) για περισσότερους από 1.500 ωφελούμενους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ΑμΕΑ, φυλακισμένοι, οικονομικοί μετανάστες.
Ακολούθησαν εισηγήσεις από τους φορείς, που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση των προγραμμάτων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ προβλήθηκε και απόσπασμα της θεατρικής παράστασης “Ο Τσιρτσώνης”, την οποία ανέβασαν οι εκπαιδευόμενες του προγράμματος “Θεατρικό Εργαστήρι – Ανεβάζω τη δική μου παράσταση”.