επιστροφή
Main_page
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ No6 Ιούνιος 2017
05/07/2017

 


Επανήλθε η “Γαλάζια Σημαία” στην παραλία της Ν. Χώρας

“Με μεγάλη μας ικανοποίηση αναρτήσαμε σήμερα και πάλι τη “Γαλάζια Σημαία” στην όμορφη παραλία της Νέας Χώρας, όπου οι Υπηρεσίες μας έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου αυτή να διατηρηθεί τόσο εδώ όσο και στο σύνολο των δώδεκα παραλιών, που έχουν βραβευθεί στον Δήμο μας”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 28/6/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την ανάρτηση της “Γαλάζιας Σημαίας” στην παραλία της Νέας Χώρας.

“Είναι υπόθεση όλων μας να παραμείνει η “Γαλάζια Σημαία” στη Ν. Χώρα, καθώς δεν αρκεί οι ακτές μας να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης, αλλά πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να σεβόμαστε όλοι, τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες”, τόνισε ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας..... περισσότερα


Παραδόθηκε η προμελέτη σκοπιμότητας για τα 8 νέα σχολεία & την ανάπλαση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας

Με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Στέργιο Πιτσιόρλα, και τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του Υπουργείου Οικονομίας, Νίκο Μαντζούφα,συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 15/6/2017, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στους οποίους και παρέδωσε την προμελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία 8 νέων σχολικών μονάδων στον Δήμο Χανίων, καθώς και την ανάπλαση του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, με την μέθοδο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ύψους 40 εκ. ευρώ....περισσότερα


Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα, για τις εξελίξεις στην πρόταση κατασκευής 8 νέων σχολικών μονάδων & την ανάπλαση του Πάρκου Ειρήνης & Φιλίας, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.

“Προσκάλεσα τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να τους ενημερώσω για τις εξελίξεις και την πρόοδο, που έχει συντελεστεί όσον αφορά την πρότασή μας για κατασκευή 8 νέων σχολικών μονάδων μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.

Κατά τη συνάντησή μου με τον Υφυπουργό Οικονομίας, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, και τον Ειδικό Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του Υπουργείου Οικονομίας, κ. Νίκο Μαντζούφα, παρέδωσα την προμελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία 8 νέων σχολικών μονάδων στον Δήμο Χανίων, καθώς και την ανάπλαση του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, ύψους 40 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοίνωσα ήδη, υπάρχει θετική ανταπόκριση του αρμόδιου Υπουργείου και στόχος είναι τις επόμενες μέρες να γίνει και το επόμενο αποφασιστικό βήμα με την έγκριση της πρότασης του Δήμου Χανίων από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Σ.Δ.Ι.Τ., δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας. 

περισσότερα


Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφαλή μετακίνηση γύρω από τα σχολεία”

“Ως δημοτική αρχή δεν δίνουμε σημασία μόνο στο κέντρο της πόλης μας, αλλά ασχολούμαστε με όλες τις Δημοτικές Ενότητες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, που πρέπει να υπάρχει στους χώρους γύρω από τα σχολεία”.

“Προχωράμε σε μία σημαντική παρέμβαση, κατασκευάζοντας πεζοδρόμια σε σημεία, που δεν υπήρχαν. Στην οδό Χρυσοπηγής στη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου κατασκευάζουμε πεζοδρομία, μήκους 250 μ., και εξασφαλίζουμε τη σύνδεση της με την οδό 25ης Μαρτίου, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται με ασφάλεια οι γονείς και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου”. Στην επισήμανση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο της αυτοψίας, που πραγματοποίησε σε περιοχές των Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου και Σούδας, καθώς και στην οδό Γιαμπουδάκη, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.. περισσότερα


Υπογραφή σύμβασης για συντηρήσεις – ανακαινίσεις δημοτικών κτηρίων

Σε υπογραφή σύμβασης έργου συντηρήσεων – ανακαινίσεων δημοτικών κτηρίων, προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας με τον ανάδοχο εργολάβο. Το έργο χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ προϋπολογισμού μελέτης 166.000€ και προβλέπονται επεμβάσεις :

Α. Στο Κτίριο Πρώην Δημοτικού Καταστήματος Κεραμειών

Β. Στην Αίθουσα και τα WC της Παιδικής Βιβλιοθήκης εντός Δημοτικού Κήπου Χανίων

Γ. Στο Κτίριο Πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Τσικαλαριών

Δ. Στο Κτίριο Πρώην Δημοτικού Καταστήματος Σούδας

περισσότερα


Βελτιώσεις & αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων - οδών εκτός σχεδίου πόλεως στις Δ.Ε. Κεραμειών & Σούδας

Υπεγράφη τη Δευτέρα 12/6/2017, από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση του έργου «Βελτιώσεις, Αναπλάσεις Κοινοχρήστων Χώρων - Οδών Εκτός Σχεδίου Πόλεως Δ.Ε. Κεραμειών & Σούδας».

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης του έργου ανέρχεται σε 109.317,22 € με Φ.Π.Α.

Συγκεκριμένα, ανά Τοπική Κοινότητα (Μαλάξα, Δρακώνα, Κοντόπουλα, Κάμποι, Πλατυβόλα, Παπαδιανά, Σούδα) προβλέπονται σημαντικές παρεμβάσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, συντηρήσεις αγροτικής οδοποιίας, κατασκευές προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, αποκαταστάσεις φθορών οδοποιίας,

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει ότι..περισσότερα


Αποκατάσταση της προσβασιμότητας των πεζοδρομίων στην οδό Βιβιλάκη

Ολοκληρώθηκαν από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Χανίων οι εργασίες για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της προσβασιμότητας των πεζοδρομίων στην οδό Βιβιλάκη, στην περιοχή της Χαλέπας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των εργασιών απομακρύνθηκε μεγάλος όγκος υλικών από καταπτώσεις πρανών, που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, τονίζει ότι  ... περισσότερα


 

Εργασίες καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τα συνεργεία Καθαριότητας του Δήμου Χανίων οι εργασίες καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων σε όλο το εύρος του Δήμου. Οι εργασίες αφορούν αποψιλώσεις και καθαρισμούς πάρκων, δημοτικών οδών, καθαρισμούς προσόψεων δημοτικών κτηρίων, κ.α. 

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον καθαρισμό της πόλης από την παράνομη αφισοκόλληση σε δέντρα, κολόνες φωτισμού, στα στέγαστρα του αστικού ΚΤΕΛ, καθώς και σε άλλες επιφάνειες, που χρησιμοποιούνται παράνομα. 

Σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Γεωργία Αποστολάκη – Σαρικάκη,επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, η αυθαίρετη τοποθέτηση, χωρίς την απαραίτητη άδεια, υπαίθριας διαφήμισης επισύρει διοικητικό πρόστιμο, το οποίο διπλασιάζεται σε περίπτωση ...... περισσότερα