main contentSKIP_TO_MAIN_CONTENT}
top of page
\"random

14/4/2018, Αντικατάσταση 3 προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας στο 1ο-2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Κυδωνίας & στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σήμερα Σάββατο 14 Απριλίου 2018, η τοποθέτηση από το Δήμο Χανίων δύο νέων προκατασκευασμένων αιθουσών στο 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας στην περιοχή του Γαλατά και μίας νέας προκατασκευασμένης αίθουσας στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας, σε αντικατάσταση παλαιότερων προκάτ αιθουσών, που υπήρχαν στα δύο σχολεία.

Η τοποθέτηση των τριών αυτών αιθουσών ξεκίνησε την Πέμπτη 12 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Απριλίου, έτσι ώστε τη Δευτέρα, που ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα, τα παιδιά να κάνουν μάθημα στις νέες αίθουσες διδασκαλίας.

Τονίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν εργασίες με εντατικούς ρυθμούς από όλα τα εμπλεκόμενα συνεργεία του Δήμου Χανίων για την κατασκευή των τριών βάσεων έδρασης, πάνω στις οποίες τοποθετούνται οι νέες προκατασκευασμένες αίθουσες.

Επισημαίνεται ότι οι νέες προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας, που τοποθετούνται στα δύο σχολεία, πληρούν όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές της “Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.” (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), όπως προδιαγραφές θερμομόνωσης, υγρομόνωσης, ηχομόνωσης, πυροπροστασίας κλπ.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Αναστάσιος Βάμβουκας, επισκέφθηκε σήμερα το 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας για να παρακολουθήσει τις εργασίες τοποθέτησης των προκάτ αιθουσών μαζί με το συνεργάτη του και συντονιστή της όλης διαδικασίας τοποθέτησης των αιθουσών, Κώστα Μπροκαλάκη, και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Δήμος Χανίων, όπως είχαμε δεσμευτεί, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και παρά τις καθυστερήσεις λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών, των προθεσμιών, κ.λ.π. κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού της προμήθειας των αιθουσών, κατάφερε να υλοποιήσει την αντικατάσταση των τριών προκατασκευασμένων αιθουσών μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά. Παράλληλα το προηγούμενο διάστημα, και συγκεκριμένα μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου πραγματοποίησε εργασίες υγρομόνωσης και συντήρησης και στις υπόλοιπες προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου της Ν. Κυδωνίας.

Βέβαια, η τοποθέτηση των τριών αυτών νέων αιθουσών δεν επιλύει το στεγαστικό πρόβλημα των Δημοτικών Σχολείων Ν. Κυδωνίας και Αγ. Μαρίνας, αλλά βελτιώνει σημαντικά τις συνθήκες, που βιώνουν καθημερινά μαθητές και δάσκαλοι των δύο σχολείων για το μεταβατικό χρονικό διάστημα μέχρι την κατασκευή νέων κτιριακών υποδομών από το Δήμο, που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα στα δύο σχολεία και στην ευρύτερη περιοχή.

Όσον αφορά το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Κυδωνίας, η ένταξη από τη Δημοτική Αρχή στα Σ.Δ.Ι.Τ., της κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας οκτώ σχολικών μονάδων και του “Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών”, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 40 εκ. ευρώ, θα επιλύσει οριστικά το χρόνιο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή του Γαλατά, καθώς στις οκτώ αυτές σχολικές μονάδες συμπεριλαμβάνεται και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας το οποίο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο στην περιοχή της Παρηγοριάς.

Όσον αφορά το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης στο Δήμο Χανίων, αποφασίστηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης και τη λήψη των απαραίτητων αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, για την προσθήκη κατ’ ελάχιστον πέντε αιθουσών διδασκαλίας μαζί με τους απαραίτητους συνοδούς χώρους. Η άμεση εκπόνηση της μελέτης και η εν συνεχεία άμεση δημοπράτηση του αντίστοιχου έργου είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, ώστε να επιλυθεί οριστικά το στεγαστικό πρόβλημα του συγκεκριμένου σχολείου και της περιοχής της Αγ. Μαρίνας».

Ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και τους συνεργάτες του για τη μεγάλη προσπάθεια, που κατέβαλαν προκειμένου να ολοκληρωθεί μέσα στις διακοπές του Πάσχα η κατασκευή των βάσεων έδρασης και η τοποθέτηση των τριών αιθουσών.

p1

p3

p3

p4

 

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 22/8/2018
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης επί του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Χανίων έτους 2019 & της σύνταξης του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του Δήμου Χανίων οικ. έτους 2019
Τακτική δημόσια συνεδρίαση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 21/8/2018
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας: Την 21η Αυγούστου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Βιτσέντζου Κορνάρου - Ερωτόκριτος: Στις 19/8/2018, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Σπουδή στη φωτογραφία: Έως τις 24/8/2018 στην Πύλη Sabbionara
Ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις έκθεσης βιβλίου: Στις 19/8/2018
"Παραμύθια στο ταψί": Στις 19/8/2018 στα Περβόλια
“Η κλεψιά”: Από τη θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ στις 19/8/218
Ανοίγει τις πύλες της η 6η έκθεση βιβλίου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων
Ξεκίνησαν τα καλοκαιρινά προγράμματα των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας – Κ.Δ.ΑΠ. & των ΚΑΠΗ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Έναρξη «Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018» στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων
Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α) Δήμου Χανίων
Δείτε τα Χανιά Live (WebCam)