main contentSKIP_TO_MAIN_CONTENT}
top of page
\"random

12/10/2017, Υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση της Ακτής Παπανικολή από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

Η υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση της Ακτής Παπανικολή αποτελεί κορυφαία στιγμή για τη θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής και για τον Δήμο μας, καθώς ένα έργο, που οραματιστήκαμε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας και αφορά την ανάπλαση της σημαντικότερης παραλίας, που διαθέτει ο Δήμος μας, ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 12/10/2017, στο Γραφείο του, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη.

Η παραλία της Ν. Χώρας βρίσκεται σε μια πολυάριθμη γειτονιά της πόλης μας, την επισκέπτονται ντόπιοι και ξένοι για αναψυχή, ενώ σε αυτή αναπτύσσεται έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, την ίδια στιγμή, που λόγω της κατάστασής της προκύπτουν πολλά ζητήματα, που αφορούν την προσβασιμότητα σε αυτή, κυκλοφοριακά προβλήματα, κ.α.” πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, χαρακτηρίζοντας τη μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για την ανάπλαση εξαιρετική, καθώς δίνει λύσεις σε σειρά ζητημάτων για την περιοχή. 

Όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων το έργο, ο αρχικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2.100.000 ευρώ και καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου, θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, ενώ εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη άνοιξη. “Ζητάμε την κατανόηση των κατοίκων και των επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την όχληση, που μπορεί να προκληθεί από ένα τόσο σοβαρό έργο”, υπογράμμισε ο κ. Βάμβουκας, ζητώντας παράλληλα από τον ανάδοχο του έργου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Στο μεταξύ προχωρούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής για το δυτικό μέτωπο, που αφορά την ενοποίηση της παραλίας της Ν. Χώρας με το σχεδιαζόμενο δίκτυο ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων από τον Κλαδισό έως τους Αγ. Αποστόλους. “Πρόκειται για ένα όραμα μας, που υλοποιείται σε στάδια, πολύ σημαντικό για το σύνολο του Δήμου μας”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Βάμβουκας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη μελέτη η οδός Παπανικολή θα γίνει οδός μικτής χρήσης οχημάτων και ποδηλάτου (cycle street), ενώ στην περιοχή επέμβασης θα εκτελούνται σε διαφορετικές στάθμες οι δραστηριότητες στο επίπεδο της παραλίας και της πόλης. Μία ενδιάμεση ζώνη θα διαχωρίζει αλλά και θα συνδέει τις δύο αυτές περιοχές, με ράμπες κατάλληλων κλίσεων και για την εξυπηρέτηση ατόμων ΑμεΑ. Λίγο πριν τη συμβολή της οδού Παπανικολή με τη Μονή Γωνιάς δημιουργείται μια μικρή πλατεία, με καθιστικούς χώρους, χώρους φύτευσης, κ.α.. Στην οδό Παπανικολή διατηρείται η υπάρχουσα στάθμευση Α.ΜΕ.Α., τοποθετείται εξοπλισμός για στάθμευση ποδηλάτων (bike racks), ενώ προβλέπονται θέσεις στάθμευσης/τροφοδοσίας των επιχειρήσεων και συμπληρωματικές θέσεις για ΑΜΕΑ στις παρόδιες οδούς Πετρώφ, Σκίνερ και Χάου.


p1

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 22/8/2018
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης επί του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Χανίων έτους 2019 & της σύνταξης του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του Δήμου Χανίων οικ. έτους 2019
Τακτική δημόσια συνεδρίαση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 21/8/2018
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας: Την 21η Αυγούστου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Βιτσέντζου Κορνάρου - Ερωτόκριτος: Στις 19/8/2018, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Σπουδή στη φωτογραφία: Έως τις 24/8/2018 στην Πύλη Sabbionara
Ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις έκθεσης βιβλίου: Στις 19/8/2018
"Παραμύθια στο ταψί": Στις 19/8/2018 στα Περβόλια
“Η κλεψιά”: Από τη θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ στις 19/8/218
Ανοίγει τις πύλες της η 6η έκθεση βιβλίου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων
Ξεκίνησαν τα καλοκαιρινά προγράμματα των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας – Κ.Δ.ΑΠ. & των ΚΑΠΗ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Έναρξη «Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018» στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων
Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α) Δήμου Χανίων
Δείτε τα Χανιά Live (WebCam)