main contentSKIP_TO_MAIN_CONTENT}
top of page
\"random

9/8/2017, Αυτοψία Δημάρχου Χανίων στο έργο “Σύνδεση κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ. με την πόλη των Χανίων”


Αυτοψία Δημάρχου Χανίων στο έργο “Σύνδεση κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ. με την πόλη των Χανίων” 
 
Αυτοψία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας  στο έργο “Σύνδεση κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ. με την πόλη των Χανίων”(δρόμος Μουρνιές-Γογονή) και συγκεκριμένα στην προέκταση της οδού Ζυμβρακάκηδων προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών. 
 
Ο Δήμαρχος Χανίων κατά την επίσκεψή του δήλωσε τα εξής: “Από την αρχή της θητείας μας είχα θέσει ως υψηλό στόχο να συμβάλλουμε ως Δημοτική Αρχή στην άμεση προώθηση κατασκευής του σημαντικού συνδετήριου αυτού δρόμου που για χρόνια λίμναζε, το οποίο επιτεύχθηκε  αϕού λύθηκαν όλες οι εκκρεμότητες από πλευράς Δήμου Χανίων που εμπόδιζαν το έργο να προχωρήσει όπως οι αναγκαίες διορθώσεις των πράξεων εϕαρμογής της περιοχής. Επίσης “βρήκαμε” και προτείναμε τον τρόπο χρηματοδότησής του έργου μέσω της ένταξής του στο νέο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 8.165.104,18 ευρώ. 
 
Επιπλέον πήρα την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Φώτη Καζάση να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι όλες οι εμπλεκόμενοι ϕορείς και υπηρεσίες (Δήμος Χανίων, Ο.Α.Κ., Δ.Ε.Υ.Α.Χ., ΟΤΕ, Δ.Ε.Η.), καθώς και ο ανάδοχος εργολάβος προκειμένου να υπάρξει σωστός σχεδιασμός και συντονισμός για την γρήγορη και απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου. 
 
Το έργα αυτό σήμερα βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης και μετά την την απόϕαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης για την χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)  για το 2017 με ποσό 2.179.859,31€ για το έργο και 1.400.000,00€ για τις απαλλοτριώσεις, το έργο πλέον προχωράει κανονικά. 
 
Επίσης ο Δήμος Χανίων παρά το ότι δεν είναι ο ϕορέας υλοποίησης του έργου και προκειμένου να το ξεμπλοκάρει, ανέλαβε μέσω της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. να ολοκληρώσει την κατασκευή του πλακοσκεπούς αγωγού ομβρίων υδάτων  προϋπολογισμού 170.000,00 € η οποία δεν είχε συμπεριληϕθεί στη αρχική μελέτη του έργου, με ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., ενώ τις επόμενες ημέρες η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. θα δημοπρατήσει το έργο της μετατόπισης των δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης και της κατασκευής νέων δικτύων προϋπολογισμού 175.000,00€ το οποίο επίσης δεν είχε συμπεριληϕθεί στην αρχική μελέτη.
 
 Όσον αϕορά τις αποζημιώσεις των ιδιοκτησιών δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς καθώς έχουμε θέσει ως βασική προτεραιότητα την αποζημίωση των περιουσιών, κάτι που προβλέπεται και στον προϋπολογισμό του έργου άλλωστε. Είναι ένα έργο που σίγουρα θα δημιουργήσει κάποια αναστάτωση, όμως είναι πολύ σημαντικό και γι αυτό ο Δήμος μας θα συνδράμει όπου απαιτείται για την απρόσκοπτη εκτέλεση του σε συνεργασία με τον Ο.Α.Κ., προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν προς όϕελος όλων των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας.”

Photo

Photo

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 20/6/2018
Τελετή μνήμης για τους εκτελεσθέντες Περβολιανούς κατά τη Μάχη της Κρήτης: Την Κυριακή 24/6/2018
Ξεκίνησαν τα καλοκαιρινά προγράμματα των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας – Κ.Δ.ΑΠ. & των ΚΑΠΗ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Έναρξη «Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018» στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων
Serenata Napoletana: Στις 25|06|2018 στον Δημοτικό Κινηματογράφο "ΚΗΠΟΣ"
Mάριος Φραγκούλης, Ο έρωτας γυμνός: Στις 27/06/2018 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Συμμετοχή του Δήμου Χανίων στην ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Έναρξη εγγραφών για την Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση Καλαθά του Δήμου Χανίων
Κάλεσμα για συμμετοχή στον “Αγροτικό Αύγουστο 2018”
Έναρξη Ολοήμερου Οικολογικού Καλοκαιρινού Σχολείου Δήμου Χανίων
Χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για πληγέντα κτήρια επαγγελματικής χρήσης που επλήγησαν από την πλημμύρα της 26ης Οκτωβρίου 2017 σε περιοχές του Δήμου Χανίων