main contentSKIP_TO_MAIN_CONTENT}
top of page
\"random

9/10/2017, Τέσσερα σημαντικά έργα στο Δήμο Χανίων, με έμφαση στις περιαστικές περιοχές

 

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση του έργου “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΛΕΩΣ Δ.Ε. ΘΕΡΙΣΟΥ”, αρχικού προϋπολογισμού 128.700,00 €, που καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου.

 

Στο πλαίσιο του έργου θα εκτελεστούν εργασίες διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Θερίσου και συγκεκριμένα σε χώρους, που βρίσκονται στην πράξη εφαρμογής Φυντικι Μετόχι Βαμβακοπούλου. Ειδικότερα, θα γίνει η αποπεράτωση της κάθετης οδού στην οδό Καζαντζάκη, καθώς και επέκταση δικτύου ύδρευσης, δικτύου αποχέτευσης, κατασκευή πεζοδρομίων, κατασκευή ασφαλτικού τάπητα, κ.α.

 

Επίσης, από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι ήδη έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος στο πάρκο επί της οδού Γιαμπουδάκη, όπου ο Δήμος προχωρά στην ανάπλαση του συγκεκριμένου πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή, αναδεικνύοντας τα σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του και διευρύνοντας τη χρήση του από όλες τις ομάδες των κατοίκων και των διερχομένων.

 

Άμεσα ξεκινά και η ανακατασκευή της οδού Ν. Καζαντζάκη στη Δημοτική Κοινότητα Βαμβακοπούλου, καθώς έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο, αρχικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση του υφιστάμενου οδικού δικτύου, το οποίο σε πολλά σημεία έχει υποστεί ζημιές είτε λόγω παλαιότητας, είτε από επεμβάσεις διέλευσης δικτύων άλλων Οργανισμών, είτε από καταστροφές από κακοκαιρίες προηγούμενων ετών.

 

Στο μεταξύ από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου στο πλαίσιο του έργου “Επισκευές – Συντηρήσεις Αθλητικών Χώρων και Κτιρίων”, αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο Χαρωδιάς, Μοναχής Ελιάς, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού, Σούδας, Καμπανίου, καθώς και στο εξωτερικό γήπεδο μπάσκετ στο Λυγιδέ. Οι εργασίες αφορούν μεταξύ άλλων επισκευές δαπέδων, κερκίδων, περιφράξεων, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, κατασκευή δικτύων άρδευσης, μονώσεις, κ.α.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει ότι ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής, με επίκεντρο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας, υλοποιείται καθημερινά σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων. “Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση του οδικού μας δικτύου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους, που διαθέτουμε. Επεμβαίνουμε καθημερινά στα σημεία, που απαιτείται, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια για τους συνδημότες μας. Από την προσπάθειά μας αυτή δεν θα μπορούσε να λείψει η αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας, όπως το Πάρκο επί της οδού Γιαμπουδάκη, όπου προχωράμε τόσο στη λειτουργική όσο και στην αισθητική αναβάθμισή του, αλλά και οι παρεμβάσεις στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, τις οποίες χρησιμοποιούν καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας και κυρίως η νέα γενιά”.

photo

logo imageσυμβαίνει

Ειδικό μειωμένο τιμολόγιο από τη Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων στους δικαιούχους του Τ.Ε.Β.Α. και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων
Ένταξη οφειλετών στις ευνοικές ρυθμίσεις του Ν.4483/17.
Mουσικολογοτεχνική βραδιά με τίτλο ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
“Η τέχνη να είσαι γονιός”: Βιωματικές Ομάδες Γονέων στις Δ.Ε. του Δήμου Χανίων
Giacomo Puccini La Boheme | Μποέμ: Ζωντανή μετάδοση στις 24/2/2018 στο ΚΑΜ
Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για την εκπόνηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ) του Δήμου Χανίων
Έναρξη νέων προγραμμάτων γυμναστικής και την διεύρυνση του ωραρίου των προγραμμάτων άθλησης των γυμναστηρίων του Δήμου
Πρόγραμμα της Κινητής Βιβλιοθήκης του Δήμου Χανίων για τη σχολική περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος 2018
Διαδικασίες χορήγησης επιδόματος προς πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις
Προγράμματα άθλησης Δήμου Χανίων
Δείτε τα Χανιά Live (WebCam)