main contentSKIP_TO_MAIN_CONTENT}
top of page
\"random

17/03/2017, Σημαντικές εκδηλώσεις πολιτισμού για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου & την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

 

Η Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Χανίων δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, ο Δήμος Χανίων, η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - ΚΑΜ, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας Αποκορώνου και οι σχολικές μονάδες: 3ο Δ.Σ. Χανίων, 10ο Δ.Σ. Χανίων, Δ.Σ. ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης, 17ο Δ.Σ. Χανίων, Δ.Σ. Πλατανιά, διοργανώνουν εκπαιδευτική εκδρομή παιδαγωγικού χαρακτήρα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, από τις 09:00 έως τις 12:00, στην πλατεία της ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ (γνωστή και ως πλατεία 1821).

 

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17/3/2017, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων από τους διοργανωτές πρόκειται για την υλοποίηση μίας πρωτοβουλίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, που υπηρετεί τη γνώση και την ιστορική αυτοσυνειδησία.

 

Η 25η Μαρτίου είναι εθνική επέτειος, που ζητά ακόμα από μας γόνιμη μνήμη. Με αυτή τη δράση αναδεικνύεται η ανθρωπογεωγραφία της ιστορίας, ενώ με την ιστορική φόρτιση, που κουβαλάει η πλατεία με τις πνοές των ανθρώπων, που έκτισαν, δημιούργησαν, έδρασαν, συνυπήρξαν, μαρτύρησαν για μία όμορφη και παράξενη πατρίδα διαδίδεται μια πιο σίγουρη όσμωση με την Ιστορία”, τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης & Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Βαρβάρα Περράκη.

 

Στο πρόγραμμα και τις παραμέτρους της εκδήλωσης αναφέρθηκαν η Υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Ελένη Καβαζίδου, και ο Δ/ντής του 3ου Δ.Σ. Χανίων, Γεώργιος Πουλινάκης.

Στο μεταξύ, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στις 19.30, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, διοργανώνεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή, Τίτο Πατρίκιο, ο οποίος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εν ζωή πνευματικές προσωπικότητες της πατρίδας μας και έχει ανακηρυχτεί επίτιμος Δημότης Χανίων.

 

Φιλοξενούμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων έναν μεγάλο ποιητή της Α΄ μεταπολεμικής γενιάς. Ο Τίτος Πατρίκιος ποιητικά και λογοτεχνικά υπηρέτησε την πολιτική - κοινωνική ποίηση, με μια ζωή ταραχώδη και περιπετειώδη και εμείς με σεβασμό, υπερηφάνεια και εκτίμηση τον υποδεχόμαστε. Εκπρόσωπος της ποίησης, που συναντιέται σταθερά με το μέλλον, εκφραστής του ποιητικού ανθρωπισμού”, επεσήμανε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης η κα. Περράκη.

 

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Βιβή Χουδαλάκη, πρόσθεσε ότι για το έργο του ποιητή στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αλέξης Πολίτης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων, Μαρίνα Αρετάκη, ενώ θα προλογίσει η εκπαιδευτικός, Ρούλα Κονσολάκη.

 

photo

photo

photo

 

logo imageσυμβαίνει

Εκλογή μέλους Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Χανίων: Στις 21/3/2018
Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 21/3/2018
Διοργάνωση Εκπαιδευτικών Δράσεων με αφορμή τον εορτασμό της "Παγκόσμιας Ημέρας Νερού"
«Ο Δικός μας Ήλιος»: Διαγωνισμός ζωγραφικής από τον Δήμο Χανίων & την ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
Eκδήλωση για τον ποιητή Μιχάλη Γκανά: Στις 21/3/2018 στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
Σύγκληση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 22/3/2018
Α. Μίλερ “Ψηλά από τη γέφυρα”: Στο θέατρο "Δ. Βλησίδης"
Διήμερες εκδηλώσεις, στις 27 & 28/3/2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων
«Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2018»
Τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας – Κ.Δ.ΑΠ. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων “γελάνε με την καρδιά τους”
Κάλεσμα για ανανέωση αδειών πωλητών λαϊκών αγορών και στάσιμων και πλανόδιων εμπόρων.