main contentSKIP_TO_MAIN_CONTENT}
top of page
\"random

5/9/2017, Αυτοψία Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, σε σχολικές μονάδες του Δήμου

 Αυτοψία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σήμερα, Τρίτη 5/9/2017, στις εργασίες, που εκτελούνται από τον Δήμο στο 9ο Νηπιαγωγείο Χανίων καθώς και στο σχολικό συγκρότημα (6ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο) της Αμπεριάς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργο Ξανθουδάκη, τους Προέδρους Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Νίκο Βλαζάκη και Αντώνη Βαρδάκη αντίστοιχα, και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Ως δημοτική αρχή δίνουμε προτεραιότητα στα ζητήματα, που αφορούν την ασφαλή απασχόληση των παιδιών μας, με έμφαση στις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, παρά τους πενιχρούς μας πόρους και τις περικοπές, που έχουν γίνει από το κεντρικό κράτος. Εργαστήκαμε αρχικά στα Νηπιαγωγεία σε διάφορες Ενότητες του Δήμου μας, με εξωτερικούς χώρους παιχνιδιού, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους παρέμεναν ασφαλτοστρωμένοι, εγκαθιστώντας βασικές υποδομές, ώστε οι χώροι αυτοί να γίνουν ασφαλείς και λειτουργικοί.

Παράλληλα, μέσω των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εργασίες συντηρήσεων και επισκευών των σχολικών μονάδων, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στο μεταξύ, η προσπάθειάς μας για την οριστική επίλυση χρόνιων προβλημάτων σχολικής στέγης του Δήμου μας, με την πρόταση μας για ένταξη και κατασκευή οκτώ σχολικών μονάδων, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., βρίσκεται στο τελικό στάδιο υπογραφής από τους αρμόδιους Υπουργούς. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές του Δήμου μας και εργαζόμαστε μεθοδικά και στοχευμένα για την επίλυσή τους”.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη του 9ου Νηπιαγωγείου Χανίων, Μαρία Μπλαζάκη, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τη δημοτική αρχή των Χανίων για τις εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του Νηπιαγωγείου, ένα αίτημα, που είχε διατυπωθεί εδώ και πολλά χρόνια, η υλοποίηση του οποίου όμως ήταν απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σχολείο έως την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα έχει τοποθετηθεί ο τάπητας ασφαλείας.

Επισημαίνεται ότι ήδη εκτελέστηκαν ή είναι σε εξέλιξη σημαντικές παρεμβάσεις σε σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

 

photo

photo

p1

p3

p3

Τουαλέτα για ΑΜΕΑ στο σχολικό συγκρότημα της Αμπεριάς

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 20/6/2018
Τελετή μνήμης για τους εκτελεσθέντες Περβολιανούς κατά τη Μάχη της Κρήτης: Την Κυριακή 24/6/2018
Ξεκίνησαν τα καλοκαιρινά προγράμματα των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας – Κ.Δ.ΑΠ. & των ΚΑΠΗ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Έναρξη «Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018» στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων
Serenata Napoletana: Στις 25|06|2018 στον Δημοτικό Κινηματογράφο "ΚΗΠΟΣ"
Mάριος Φραγκούλης, Ο έρωτας γυμνός: Στις 27/06/2018 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Συμμετοχή του Δήμου Χανίων στην ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Έναρξη εγγραφών για την Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση Καλαθά του Δήμου Χανίων
Κάλεσμα για συμμετοχή στον “Αγροτικό Αύγουστο 2018”
Έναρξη Ολοήμερου Οικολογικού Καλοκαιρινού Σχολείου Δήμου Χανίων
Χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για πληγέντα κτήρια επαγγελματικής χρήσης που επλήγησαν από την πλημμύρα της 26ης Οκτωβρίου 2017 σε περιοχές του Δήμου Χανίων