main contentSKIP_TO_MAIN_CONTENT}
top of page
\"random

17/03/2017, Σημαντικές εκδηλώσεις πολιτισμού για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου & την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

 

Η Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Χανίων δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, ο Δήμος Χανίων, η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - ΚΑΜ, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας Αποκορώνου και οι σχολικές μονάδες: 3ο Δ.Σ. Χανίων, 10ο Δ.Σ. Χανίων, Δ.Σ. ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης, 17ο Δ.Σ. Χανίων, Δ.Σ. Πλατανιά, διοργανώνουν εκπαιδευτική εκδρομή παιδαγωγικού χαρακτήρα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, από τις 09:00 έως τις 12:00, στην πλατεία της ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ (γνωστή και ως πλατεία 1821).

 

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17/3/2017, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων από τους διοργανωτές πρόκειται για την υλοποίηση μίας πρωτοβουλίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, που υπηρετεί τη γνώση και την ιστορική αυτοσυνειδησία.

 

Η 25η Μαρτίου είναι εθνική επέτειος, που ζητά ακόμα από μας γόνιμη μνήμη. Με αυτή τη δράση αναδεικνύεται η ανθρωπογεωγραφία της ιστορίας, ενώ με την ιστορική φόρτιση, που κουβαλάει η πλατεία με τις πνοές των ανθρώπων, που έκτισαν, δημιούργησαν, έδρασαν, συνυπήρξαν, μαρτύρησαν για μία όμορφη και παράξενη πατρίδα διαδίδεται μια πιο σίγουρη όσμωση με την Ιστορία”, τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης & Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Βαρβάρα Περράκη.

 

Στο πρόγραμμα και τις παραμέτρους της εκδήλωσης αναφέρθηκαν η Υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Ελένη Καβαζίδου, και ο Δ/ντής του 3ου Δ.Σ. Χανίων, Γεώργιος Πουλινάκης.

Στο μεταξύ, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στις 19.30, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, διοργανώνεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή, Τίτο Πατρίκιο, ο οποίος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εν ζωή πνευματικές προσωπικότητες της πατρίδας μας και έχει ανακηρυχτεί επίτιμος Δημότης Χανίων.

 

Φιλοξενούμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων έναν μεγάλο ποιητή της Α΄ μεταπολεμικής γενιάς. Ο Τίτος Πατρίκιος ποιητικά και λογοτεχνικά υπηρέτησε την πολιτική - κοινωνική ποίηση, με μια ζωή ταραχώδη και περιπετειώδη και εμείς με σεβασμό, υπερηφάνεια και εκτίμηση τον υποδεχόμαστε. Εκπρόσωπος της ποίησης, που συναντιέται σταθερά με το μέλλον, εκφραστής του ποιητικού ανθρωπισμού”, επεσήμανε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης η κα. Περράκη.

 

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Βιβή Χουδαλάκη, πρόσθεσε ότι για το έργο του ποιητή στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αλέξης Πολίτης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων, Μαρίνα Αρετάκη, ενώ θα προλογίσει η εκπαιδευτικός, Ρούλα Κονσολάκη.

 

photo

photo

photo

 

logo imageσυμβαίνει

23/6/2017, Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στις 26/6/2017
Πρόσκληση Eκτακτης σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής (Άρθρο 75, Ν. 3852/10)
Πρόσκληση Τακτικής σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής (Άρθρο 75, Ν. 3852/10)
Τελετή μνήμης για τους εκτελεσθέντες Περβολιανούς κατά τη Μάχη της Κρήτης: Την Κυριακή 25/6/2017
MASTER CLASS ΘΕΑΤΡΟΥ με τον ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗ, 23-24-25 Ιουνίου 2017, ώρα 17.00 - 21.00
«Εγώ είμαι εσύ, εσύ είσαι εγώ»: Έκθεση φωτογραφίας στο Γιαλί Τζαμισί από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων
Εκδήλωση τιμής για την ίδρυση της Π.Ο.Ε.Ν. & τον Παύλο Μιχελιουδάκη: Από τον Δήμο Χανίων στις 25/6/2017
“ΜΑΘΑΙΝΩ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ – ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ”: Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής από τον Δήμο Χανίων
Δικαιολογητικά για τη Χορήγηση Άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου
Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας & στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων